Back to top

Popcorndieten

Popcorndieten är en av de dummare idéer vi människor har lyckats få fram när det kommer till området bantning och viktminskning. Som namnet antyder utgörs en betydande del av denna diet av just popcorn. Och vi vet vad du tänker – popcorn är ju gott. Och faktum är att popcorn faktiskt är ett av de nyttigare (eller ska vi säga mindre onyttiga?) snacksen som finns att tillgå. En näve popcorn innehåller avsevärt mycket lägre energimängder än till exempel chips och ostbågar, och poppar man i olja så får man också en del nyttiga fettsyror med i mixen.

Mest Populära Produkter Inom Viktminskning

  1. XL-S Max Strength för viktminskning - Minskar kaloriupptag, 120 st.
  2. XL-S Medical Max Strength Sticks - Kliniskt dokumenterad effekt, 60 st.
  3. Yokebe Turbo pack måltidsersättning 1450 g - Ger bra mättnadskänsla.

Men till saken hör att oavsett hur bra popcorn är ur en snackssynpunkt så är det just det – snacks – och inget någon vettig människa borde få för sig att bygga en diet kring. Enligt uppgifter ska popcorndieten kunna ge en viktminskning på upp mot 13 kilo på fem veckor, långt över det rekommenderade halvkilot per vecka som är optimalt för att varaktigt gå ner i vikt.

Så hur följer man då popcorndieten? Sanningen är att det är ganska enkelt: det finns nämligen bara två menyer att ta hänsyn till, tanken är att man under de tidigare nämnda fem veckorna ska variera mellan dessa två genom att äta enligt meny 1 dag 1, meny 2 dag 2, meny 1 dag 3 och så vidare. Och menyerna? De ser ut såhär:

Meny 1

Frukost: En apelsin, en halv bagel och ett glas chokladmjölk.
Lunch: Vattenförpackad tonfisk, sallad, grönsaker och ett glas lättmjölk.
Mellanmål: 7.5 dl popcorn.
Middag: 100 gram kyckling, 1 bakpotatis, 2dl broccoli, selleri, morötter och melon.

Meny 2

Frukost: En grapefrukt, 2 dl fiberflingor med lättmjölk.
Lunch: 3dl grönsakssoppa, en skiva vitt bröd med sallad, tomat, 100 gram kalkon, fettfri dressing och ett äpple.
Mellanmål: Sockerfri chokladmjölk samt 7.5dl popcorn.
Middag: 100g grönsaksburgare med salsa, 2 dl morötter, 2dl jordgubbar och 2dl gröna bönor.

Varje normal människa kommer förstås att tröttna på den här enahanda kosten redan inom en vecka, men å andra sidan behöver man aldrig oroa sig över vad man ska äta till middag. Dieten är helt uppenbart utformad som en lågkaloridiet med inslag av popcorn, något som kommer att leda till att du inte blir mätt efter dina måltider. Dessutom riskerar den ensidiga menyn att skapa näringsbrist, även om denna kanske inte hinner bli så omfattande på bara fem veckor.

Vad vi kan konstatera är i alla fall att risken för jojobantning är enorm om du väljer att äta enligt popcorndieten, du kommer förmodligen aldrig att vilja se ett popcorn igen efter fem veckor (vilket såklart gör biobesök till en pina) och om den ständiga hungern inte drivit dig till psykos så lär den åtminstone driva dig till hetsätning när du väl får börja äta annat än grönsakssoppa, kyckling och popcorn igen.