Back to top

Kosttillskott för viktminskning

Så du har bestämt dig för att gå ner i vikt? Bra! Och du har insett att du kan behöva lite hjälp på traven? Ännu bättre!

Mest Populära Produkter Inom Viktminskning

  1. XL-S Max Strength för viktminskning - Minskar kaloriupptag, 120 st.
  2. XL-S Medical Max Strength Sticks - Kliniskt dokumenterad effekt, 60 st.
  3. Yokebe Turbo pack måltidsersättning 1450 g - Ger bra mättnadskänsla.

Fler och fler svenskar inser hur mycket snabbare och enklare de kan gå ner i vikt med hjälp av de kosttillskott som utvecklats på senare år. Fortfarande finns en ganska bred skepsis mot kosttillskott bland den stora allmänheten, mycket till följd av att de förr i tiden kunde innehålla både förbjudna och till och med narkotikaklassade ämnen.

Kosttillskott

Till följd av hårdare regleringar och självrannsakan i branschen är det dock numera otroligt sällsynt att ett kosttillskott för viktminskning skulle innehålla ämnen eller preparat som på något sätt är otillåtna. Företagen som tillverkar dessa kosttillskott vet att de måste sköta sig: skulle det komma ut att de fifflade med tillsatserna skulle de ju inte bli särskilt långlivade!

Idag finns ett stort och bra utbud av kosttillskott för viktminskning. De allra flesta av dessa bygger faktiskt på naturliga örter och växter som finns i naturen, och som har använts som naturmedicin av människan i hundratals, om inte tusentals, år.

Även om prestationshöjande kosttillskott tekniskt sett kan användas för viktminskning (eftersom de ökar vår prestationsförmåga och därmed förbränning) är det normalt fettförbrännande tillskott vi talar om när vi säger kosttillskott för viktminskning. Fettförbrännande kosttillskott fungerar generellt enligt principen om att kroppen förbränner fler kalorier ju högre kroppstemperaturen är. Det är sedan länge känt att vissa kryddor och örter (som exempelvis kaffe och peppar) kan höja kroppstemperaturen, och när man intar dessa i form av kosttillskott rör det sig ofta om koncentrerade och högre halter av dessa örters verksamma ämnen.

En annan form av kosttillskott för viktminskning är de som förhindrar kroppen att ta upp all energi från maten. Ofta handlar det om att en viss del av fettet i maten binds av olika typer av fibrer, vilket gör att det passerar genom kroppen utan att tas upp. Detta är något som förstås kan leda till viktminskning i förlängningen, men det är viktigt att vara disciplinerad så att man inte äter mer än tidigare ”bara för att man kan”.